همهی انسانها، در زندگی خود، روزی مقابل آینه میایستند و با شگفتی متوجه ظهور علائمی در صورت خود میشوند که شاید برایشان زیاد خوشایند نباشد. ا
این علائم در هر شخص به میزان متفاوت و در بازههای زمانی مختلف ظاهر میشود.
ظاهر شدن این علائم در اثر گذر زمان و افزایش سن انسان است، یا اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، در طی سالیان دراز و در اثر شرایط محیطی و کاهش توانایی پوست برای تولید کلاژن و کم آبی، پوست خاصیت کشسانی و استحکام خود را از دست میدهد و کدر و تیره میشود.
اولین نشانههای آن چین و چروکهای ریز در اطراف چشم و خط خنده و پیشانی افراد است، جایی که میمیک صورت در آن به کرات تغییر میکند و این تغییرات اول از همه روی پوست انسان اثرات خود را به جا میگذارند.
این تغییرات در طی سالیان دراز رخ میدهد و یک شبه نیست، اما آیا یک شبه میتوان آن را از بین برد؟ ما به شما خواهیم گفت!
همانطور که خودتان هم میدانید، به لطف تکنولوژی اکسیرهای جوانی زیادی روزبهروز کشف میشود، روشهایی که هر چند گران باشند، اما مردم برای رسیدن به جوانی و شادابی، حاضرند تمام عوارض و هزینههای آن را به جان خریده تا به مراد خود برسند.
این روشها مراقبت از پوست مثل بوتاکس، تزریق ژل، طب سوزنی، انواع سرمها و کرمها و فیشالها و … در سراسر جهان پرطرفدارند، اما امروز میخواهیم راجع به روشی صحبت کنیم که عوارض آنها از روشهای دیگر کمتر است، ماندگاری آن بیشتر و تأثیر آن بسیار سریعتر خواهد بود.
ما در این مقاله راجع به لیزر صورت، مراقبت بعد از لیزر جوانسازی صورت، مراقبتهای بعد از لیزر کک و مک، مراقبت بعد از لیزر لک صورت، مراقبتهای قبل و بعد از برداشتن خال با لیزر، عوارض، فواید و سایر موارد مربوط به آن به شما خواهیم گفت.
پس این مقاله را از دست ندهید!
لیزر جوانسازی صورت یک روش بازسازی پوست و جوان سازی صورت است که با استفاده از اشعهی لیزر ظاهر پوست را بهبود میبخشد یا نقص جزئی صورت را درمان میکند.
این کار را میتوان با روشهای زیر انجام داد:
Ablative laser:
لیزر نسبی لایه خارجی نازک پوست (اپیدرم) را از بین میبرد و پوست زیرین (درم) را گرم میکند که این کار در حقیقت رشد فیبرهای کلاژن جدید را تحریک میکند.
با بهبود و رشد مجدد اپیدرم، ناحیه تحت درمان صاف و سفت به نظر میرسد. انواع درمانهای رایج این روش شامل لیزر دیاکسیدکربن (CO2) ، لیزر اربیوم و سیستمهای ترکیبی است.
Nonablative laser:
این لیزر رشد کلاژن را تحریک میکند که با گذشت زمان به بهبود رنگ و بافت پوست کمک میکند.
این روش را میتوان با انواع لیزرها و همچنین دستگاههای نور پالس شدید (IPL) انجام داد. در این روش، بازسازی پوست کمتر تهاجمی است و به زمان ریکاوری کمتری نسبت به لایه برداری مجدد با لیزر شکمی نیاز دارد. اما تأثیر آن نیز کمتر است.
یکی از انواع رایج لیزرها، لیزرهای فرکشنال (RF) است که سبب جوانسازی و کشیدن پوست میشود. هر دو متد ذکر شده را میتوان با لیزر فرکشنال انجام داد که ستونهای میکروسکوپی از بافت درمان نشده را در سراسر منطقه درمان میگذارد.
لیزرهای فرکشنال برای کوتاهتر شدن زمان بهبودی و کاهش خطرات و عوارض جانبی تولید شدهاند.
در دستگاه لیزر فرکشنال، ۲۵ عدد نیدل یا همان سوزن وارد پوست میشوند که عمق نفوذ آنها چیزی حدود ۰٫۵-۳٫۵ mm با دقت ۰٫۱ mm متغیر است.
چیدمان این سوزنها بر اساس یک شبکه ماتریکسی فوق پیشرفته است که بهصورت Bipolar آرایش یافتهاند.
با کمک لیزر میتوان موارد زیر را درمان کرد:
- چروکهای ظریف
- لکههای پیری
- رنگ یا بافت ناهموار پوست
- پوست آسیب دیده توسط آفتاب
- جای زخمهای خفیف تا متوسط
لایه برداری، روشن شدن، لیفت و استحکام پوست
آماده شدن برای لیزر
همان قدر که مراقبت بعد از لیزر جوانسازی صورت مهم است، مراقبتهای قبل آن نیز حائز اهمیت است. با مشورت با یک جراح پلاستیک یا متخصص پوست شروع کنید تا بفهمید آیا کاندیدای خوبی برای انجام لیزر صورت هستید یا خیر؟
اگر تابهحال در اطراف دهان خود دچار تبخال یا تاول تب شدهاید، این قضیه را با پزشک خود مطرح کنید. انجام لیزر برای کسانی که قبلاً همچنین سوابقی داشتند یا به طور کل در معرض ریسک هستند، میتواند سبب برون ریزی پوست و پیشامدهای ناگوار شود.
اگر تصمیم دارید از لیزر جوانسازی کننده و بازسازی کننده پوست استفاده کنید، پزشک از شما میخواهد که هیچ دارو یا مکمل دیگری مانند آسپیرین، ایبوپروفن یا ویتامین E که میتواند لخته شدن خون در سطح زیرین پوست را برای 10 روز قبل از جراحی تحت تأثیر قرار دهد، مصرف نکنید.
اگر سیگار میکشید، باید دو هفته قبل و بعد از عمل این کار را ترک کنید، چرا که سیگار کشیدن میتواند روند بهبودی را طولانی کند.
ممکن است پزشک شما قبل لیزر داروی آنتیبیوتیک برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و همچنین اگر در معرض تبخال یا تاولهای تب هستید، داروی ضد ویروس تجویز کند.
در طی مراحل انجام لیزر و بعد از چه انتظاری میرود؟
انجام عمل لیزر توسط جراح پلاستیک یا متخصص پوست انجام میشود. این یک عمل سرپایی است، یعنی شما مجبور نیستید شب را در کلینیک بمانید.
پزشک ممکن است چین و چروکهای اطراف چشم، دهان یا پیشانی شما را به صورت جداگانه درمان کند یا کل صورت شما را در یک جلسه درمان کند.
برای مناطق کوچک، پزشک نواحی تحت درمان را با بی حسی موضعی، بی حس میکند که این سبب میشود تا شما چیزی حس نکنید.
اگر تمام صورت شما تحت درمان باشد ممکن است پزشک تشخیص دهد که شما به بیهوشی عمومی نیاز داشته باشید که البته به ندرت این اتفاق پیش میآید.
درمان قسمتهای کوچک از صورت حدود 30 تا 45 دقیقه طول میکشد. یک درمان کامل کل صورت تا دو ساعت نیز حتی ممکن است طول بکشد.
در ادامهی مقاله به اتفاقات بعد از پروسهی انجام کار و مراقبت بعد از لیزر کک و مک صورت میپردازیم.
مراقبت بعد از لیزر جوانسازی صورت
به دنبال عمل لیزر، پزشک مناطق تحت درمان را پانسمان میکند.
بعد از 24 ساعت باید چهار تا پنج بار در روز مناطق تحت درمان را با محلول آب نمک یا سرکه رقیق که دکتر به شما خواهد گفت تمیز کنید و سپس از پماد مخصوص استفاده کنید تا از تشکیل پوسته جلوگیری کند.
توجه کنید که این مراقبتها برای تمامی عملهای لیزر صورت یکی است، پس ما الان راجع به مراقبتهای بعد از لیزر کک و مک، مراقبت بعد از لیزر لک صورت و مراقبتهای بعد از برداشتن خال با لیزر نیز داریم صحبت میکنیم، البته راجع به برداشتن خال با لیزر در مقالهای دیگر مفصلاً حرف خواهیم زد.
تورم و قرمزی پس از رویش مجدد سطح پوست با لیزر طبیعی است. پزشک شما ممکن است برای کنترل تورم در اطراف چشم شما استروئید تجویز کند. خوابیدن روی بالش اضافی در شب نیز میتواند تورم را تسکین دهد.
بعد از عمل ممکن است 12 تا 72 ساعت احساس خارش یا سوزش داشته باشید. پنج تا هفت روز پس از لیزر، پوست شما خشک شده و کم، کم شروع به لایه برداری میکند.
بسته به جایی که لیزر کردید و نوع عملتان، بهبودی شما معمولاً 10 تا 21 روز طول میکشد. پس از بهبود پوست، شما میتوانید از آرایش بدون روغن استفاده کنید تا قرمزی را که به طور معمول دو تا سه ماه ادامه دارد و کمرنگ میشود، بپوشانید و آن را به حداقل برسانید.
همچنین احتمالاً مدتی بعد از جراحی متوجه سبکتر شدن پوست خود خواهید شد. بسیار مهم است که شما برای محافظت از پوست خود در تمام طول نقاهت و حتی بعد از آن از ضد آفتاب “طیف گسترده” استفاده کنید که اشعه ماوراء بنفش B و اشعه ماوراء بنفش A را نمایش میدهد.
هنگام انتخاب کرم ضد آفتاب، به دنبال این موارد و این محتویات باشید:
- اکسید روی 7٪ (یا بالاتر) و ضریب محافظت در برابر آفتاب (SPF) 30 یا بالاتر.
وقت خود را در زیر نور آفتاب مخصوصاً بین ساعت 10 صبح تا 2 بعد از ظهر محدود کنید و لباسهای محافظتی مانند عینک دودی و کلاه لبه دار بپوشید.
هر زمان که بیرون هستید، هر دو ساعت یکبار ضد آفتاب بزنید، اگر عرق میکنید یا شنا میکنید سعی کنید مدام در حال تجدید ضد آفتاب خود باشید.
همچنین مهم است که پوست جدید خود را به خوبی مرطوب نگه دارید. اگر از محصولات رتین A یا اسید گلیکولیک استفاده میکنید، باید بتوانید بعد از حدود شش هفته یا زمانی که دکتر میگوید، دوباره از آنها استفاده کنید.
مزایا و معایب لیزر صورت
اگرچه لیزر پوست نمیتواند پوستی کامل و بی عیب و نقص برای شما تولید کند، اما میتواند ظاهر پوست شما را تا حد زیادی بهبود بخشد.
خطرات احتمالی این روش شامل موارد زیر است:
- سوختگی یا سایر آسیبهای ناشی از گرمای لیزر
- جای زخم
- ایجاد تغییراتی در رنگدانههای پوست، از جمله مناطقی از پوست تیره یا روشن شوند (که با لیزر مجدد قابل درمان است.)
- فعال سازی مجدد تبخال در صورت داشتن سابقه
- عفونت باکتریایی
اگر پیری، آکنه یا زمان زیاد در معرض آفتاب بودن صورت شما را دچار لکهها، زخمها، چین و چروکها یا خطوط آزاردهنده کرده است، تشکیل مجدد یک لایهی پوستی روی سطح پوست با کمک لیزر باعث میشود که پوست جوانتر و سالمتر به نظر برسد.
سطح دهی مجدد پوست با لیزر به صورت لایهلایه پوست خراب را با دقت از بین میبرد. سلولهای پوستی جدیدی که در حین ترمیم ایجاد میشوند، سطح سطحیتر و جوانتری به پوست میدهند. این روش را میتوان به تنهایی یا با سایر جراحیهای زیبایی صورت انجام داد.
مهمترین نکته برای پیشگیری از عوارض احتمالی در این عمل، مراقبت بعد از لیزر جوانسازی صورت است که باید قدم به قدم به توصیههای پزشک گوش داد و به آنها عمل کرد.
از اینکه ما را در این مقاله همراهی کردید تشکر میکنیم!