دانستنی های سلامت و زیبایی

روغن شی باتر چیست و چه خواصی دارد ؟

روغن شی باتر

شی باتر چیست و چه خواصی دارد ؟

شی باتر یک ماده فوق­ العاده مغذی برای برای سلامت پوست و مو است که از دانه درخت شیا گرفته می­شود. این ماده به طور طبیعی سرشار از ویتامین­ های آ، ای و اف بوده و محافظت ضعیفی نیز در برابر اشعه آفتاب دارد (SPF حدودا ۶). شی باتر حاوی اسید های چرب لازم برای تغذیه و کلاژن سازی است. از دیرباز مردم آفریقا و برخی کشور های دیگر از این ماده برای بهبود پوست و موی خود استفاده می­کرده­ اند. شی باتر خام، منبعی غنی از اسید اولئیک و اسید استئاریک است. درخت شیا منبع تامین روغنی گیاهی است. این روغن حاوی ۴۰-۵۰ درصد اسید اولئیک و ۳۰-۴۱ درصد اسید استئاریک، ۵-۹ درصد اسید پالمیتیک و ۴-۵ درصد اسید لینولئیک است. بهترین شی باتر با فشار سرد استخراج می­شود و فاقد مواد شیمیایی و نگهدارنده است. آبرسانی : غلظت بالای اسید­ های چرب و ویتامین­ های طبیعی، خاصیت تغذیه و آبرسانی فوق­ العاده­ مناسبی را برای پوست به ارمغان آورده­ است. به همین دلیل، غالبا از شی باتر برای درمان خشکی پوست و حفظ چربی طبیعی آن استفاده می­شود. کاهش التهاب : تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۰ انجام شد، مشخص کرد که به دلیل وجود اسید سینامیک و برخی مواد موثره دیگر، شی باتر خاصیت ضد التهابی نیز دارد. تحقیقات نشان دادند که به خصوص لوپئول سینامات، در کاهش التهابات و جلوگیری از تغییرات ناگهانی پوست بسیار موثر عمل می­کند. این مواد، خاصیت ضد آکنه نیز دارند. نرم کنندگی : اسید ­های چرب موجود در شی باتر، مانند اسید اولئیک، استئاریک، پالمیتیک و لینولنیک، ضمن کمک به کلاژن سازی، پوست را تغذیه کرده و از پوست در برابر خشکی محافظت می­کند. افرادی که در طولانی مدت از این کره استفاده می­کنند، اثر نرم­ کنندگی، تقویت و کاهش چروک را گزارش می­کنند. ضد چروک : به دلیل خاصیت بازسازی بافت پوست و نرم کنندگی، چروک­ ها کمتر شده و پوست ظاهری زیبا و جوان پیدا می­کند. تحریک کلاژن سازی نیز به ظاهر هر چه بهتر پوست کمک می­کند. دارای استاندارد FDA : معتبرترین سازمان بررسی مواد غذایی و دارویی آمریکا(FDA)، شی باتر را بعنوان ماده­ ای بی خطر برای استفاده مستقیم برای سلامت پوست و مو طبقه بندی کرده­ است. اگرچه این ماده غالبا در مواد آرایشی بهداشتی استفاده می­شود، اما در گستره زیادی از شیرینی­ جات و شکلات­ ها نیز استفاده می­شود. ترمیم سوختگی ناشی از آفتاب، باد و خشکی زمستانه : به دلیل عمق نفوذ آبرسانی به پوست، این ماده میتواند محافظ و ترمیم کننده خوبی برای سوختگی ناشی آفتاب، باد و همچنین خشکی زمستانه پوست باشد. شی باتر همچنین برای ترک و خشکی پاشنه پا ،دست ها، آرنج و زانو مناسب است. کاهش اثر ترک، جای زخم و سلولیت : خاصیت التیام بخشی و آبرسانی قوی در این ماده، موجب نرم شدن پوست و کم­رنگ شدن ترک­ های پوستی و جای زخم ها میشود. برای این منظور لازم است از شی باتر خالص و خام استفاده کنید.

0 0 رای ها
امتیاز
guest
2 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده تمامی دیدگاه ها
hgd
hgd
1 سال پیش

برای ترک پوستی و سلولیت و جوان سازی کاربرد داره من قبلا استفاده کردم